Lig jij ook wel eens wakker van de vraag ‘Wat wil ik echt?’ Heb je wensen of dromen die je al langer bezighouden? Of heb je doelen om mee aan de slag te gaan? Maak een Vision Board! Een Vision Board is een hulpmiddel waarmee je jouw wensen en doelen visueel maakt en het kan je helpen om deze wensen uit te laten komen en doelen te bereiken. Hoe het werkt? Lees even verder, ik leg het je uit.

Dit zet je op een Vision Board

Op een Vision Board worden jouw wensen, dromen en doelen zichtbaar. Deze doelen kunnen persoonlijke of zakelijke doelen zijn. Ook kunnen dit doelen voor de lange termijn of de korte termijn zijn. Het is aan jou om te bepalen aan welke doelen je wil werken.

Ervaar je chaos in je persoonlijke leven en wil je meer structuur? Haal die chaos uit je hoofd en orden deze op papier. Je zult zien dat het je direct een opgeruimd gevoel geeft. Wil je afvallen, gezonder eten of meer bewegen? Wil je meer regelmaat in het gezin of wil je juist meer uitstapjes en reizen? Denk er eens over na en maak jouw ideeën hierover visueel.

Zo kun je ook zakelijke doelen vastleggen. Stel bijvoorbeeld aan het begin van het jaar jouw doelen vast. Wat wil je dit jaar bereiken, wat wil je doen? Hoeveel opdrachten wil je binnenhalen of hoeveel omzet wil je halen? Waarmee wil jij jezelf uitdagen? Welke cursussen wil je doen of welke boeken wil je lezen?

Hoe een Vision Board je kan helpen om je dromen te realiseren

Ik ben ervan overtuigd dat een Vision Board helpt om je doelen te bereiken. Natuurlijk is een Vision Board geen wondermiddel (of misschien wel), maar als je regelmatig even naar je Vision Board kijkt, word je herinnerd aan jouw doelen. Op deze manier worden je doelen in je onderbewustzijn geprogrammeerd en vervolgens zal jouw onderbewustzijn kansen herkennen om de doelen te realiseren. Mocht je even afdwalen, kijk dan weer even naar je Vision Board. Ook kun je jouw doelen en jouw Vision Board tussentijds aanpassen als dat nodig is.

Wat heb je nodig voor een Vision Board?

Voordat je aan de slag gaat met je Vision Board moet je goed nadenken over de doelen die je wil bereiken. Schrijf de doelen die je ècht wil bereiken op en zoek daarna beelden die deze doelen visueel maken. Je Vision Board hoeft niet mooi te zijn, maar dan is deze wel leuker om naar te kijken of op te hangen. Je kunt als basis een groot vel papier of een mooi stuk karton gebruiken. Als je het Vision Board niet zo prominent aanwezig wil hebben, dan kun je deze ook in een boekje maken. Eventueel kun je steekwoorden bij de beelden schrijven of een foto van jezelf erbij plakken.

Kun je een Vision Board online maken?

Je kunt een Vision Board natuurlijk ook online maken. Pinterest is hier een ideaal platform voor. Toch ben ik fan van een Vision Board op papier en dan bedoel ik een lekker groot vel stevig papier. Een digitaal bord heeft namelijk beperkingen. Zo kun je op een Pinterestbord geen aantekeningen maken en je kunt het bord niet uitprinten om het ergens op te hangen. Juist door je doelen zichtbaar te maken en deze regelmatig te bekijken, helpt bij de bewustwording en de aantrekking. Wel kun je Pinterest gebruiken ter inspiratie voor je Vision Board op papier.

Wat is het verschil tussen een Vision Board en een moodboard?

Een Vision Board gebruik je om jouw persoonlijke of zakelijke doelen zichtbaar te maken. Een moodboard is vaak een sfeerbord, bijvoorbeeld voor een nieuw interieur of een nieuwe tuin. Een moodboard kan je helpen om richting te geven aan een bepaalde stijl die je in je interieur wil doorvoeren. Mocht je samenwerken met een ontwerper, dan kun je via een moodboard ook jouw stijl visueel maken. Of je partner overtuigen…

Workshop Vision Board maken

Wil jij aan de slag met jouw persoonlijke of zakelijke doelen? Schuif dan aan bij de workshop die ik Op Buro geef. Er is ruimte voor 4 personen. De kosten voor de workshop zijn €20,- p.p. inclusief materiaal en wat lekkers voor tussendoor. Ben je erbij?

Hartelijke groet,

Nathalie Klinkien
Mind Your Walk

Agenda

Vrijdag 10 juni 2022 van 14.00 uur tot 16.30 uur (+ voor wie wil een #vrijmibo.)

Nathalie Klinkien, Mind Your Walk

Nathalie Klinkien, Mind Your Walk

Wandelaar en "feel good" blogger

Nathalie is wandelaar en via haar persoonlijke blog schrijft zij graag over de dingen die haar bezig houden of waar zij blij van wordt. Neem een kijkje op haar website.

Foto: In front of Suus

Met wie wil je deze blog delen?

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag!