Ken je het gezegde: je bent zo sterk als je zwakste schakel? Dat waar je het laagst op scoort trekt de meeste energie weg. Mijn motto? Verander het één, en je verandert het ander.

In jouw baan wordt veel van je verwacht. Als ondernemer word je uitgedaagd. Er wordt veel gevraagd van jouw creatieve brein, je steekt veel energie in je werk, je staat regelmatig onder druk. Je hebt keuzes te maken waar je veel tijd insteekt.

Slaap is van ondergeschikt belang? “Nu geen tijd voor”, hoor ik je zeggen. “Nog even die laatste offerte de deur uit doen”, “dit moet echt af” om vervolgens met een hoofd vol drukte en to-do lijstjes, zo je bed in te duiken. Daar lig je je dan af te vragen waarom je niet kan slapen.

Bedenk wel dat hetgeen je doet, zomaar een keer onmogelijk wordt, als jij niet goed rust.

Verander het één en je verandert het ander

De juiste mix van slaap, bewegen, rust, ontspanning, carrière, tijd met gezin, partner of vrienden. Alles draagt bij aan jouw gezondheid en geluk. Hoe meer balans er is, hoe beter alles zal gaan.

Scoor je laag op gezondheid dan zal dat de andere pijlers mee naar beneden trekken. Alles heeft invloed op elkaar. Wat is voor jou belangrijk? Waar zit het wel goed en waar is ruimte voor verbetering?

Van beter slapen ga je beter (slimmer) werken. Wakker liggen van je werk gaat er zeker niet voor zorgen dat je de volgende dag weer met een brok creativiteit aan de slag kan. Een verbeterde slaaproutine kan er zomaar voor zorgen dat jij scherper bent op je werk. Ineens barst jouw creativiteit weer los. Je komt de dag beter door en kan zelfs tot het eind van de dag productiever zijn dan wanneer je met slaapgebrek allemaal belangrijke dingen wil doen.

Oplossingen uit onverwachte hoek

De oplossing van het probleem heeft meestal niks te maken met het probleem. Ik geef je hieronder minder voor de hand liggende oplossingen, die een positief effect kunnen hebben op het probleem.

  • Mis je creativiteit? Zorg dat je uitgerust bent.
  • Last van een middag-dip? Ga naar buiten.
  • Lastige kwestie die je maar niet opgelost krijgt? Ga hardlopen, laat de hond uit of krijg de slappe lach met een vriendin.
  • Ben je regelmatig uitgeblust? Neem jouw eetpatroon onder de loep.
  • Heb je last van stress? Probeer dan eens niet je werk anders in te richten.

De oplossing komt uit onverwachte hoek en ligt vaak dichterbij dan je denkt.

De Geluksroute

Heb jij het idee dat je veel ballen hebt hoog te houden? Mis je energie en ben je uit balans? Wil je graag anders, maar weet niet waar te beginnen?

Ga dan mee op De Geluksroute. Om de week treffen we elkaar in een (online) meeting, 12 weken lang om te werken aan jouw doelen en jouw balans. Schrijf je in of stuur je vragen naar marcha@super-power.nl

Hartelijke groet,

Marcha Langelaan
Super Power Coaching

Marcha Langelaan, Super Power Coaching

Marcha Langelaan, Super Power Coaching

Verander-coach

Marcha is verander-coach. Ze kijkt graag naar oplossingen die standhouden op de lange termijn.

Met haar traject: “De Geluksroute” zet zij de weg in naar blijvende verandering. Er is aandacht voor voeding, bewegen, slaap en mindset en er wordt gekeken naar motivatie en discipline. Ook worden gewoonten onder de loep genomen. Tijdens “De Geluksroute” wordt vooral gedaan wat bij iemand past, want dat is vol te houden.

Met wie wil je deze blog delen?

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag!