Maak jouw Instagram Stories extra leuk en opvallend door je eigen GIF’s te gebruiken. Tijdens de workshop “Maak je eigen GIF’s voor Instagram” in IJsselstein ga jij je eigen GIFjes maken en kun je deze meteen inzetten voor jouw Instagram stories. Geloof ons, deze workshop is niet alleen leerzaam, maar ook hilarisch!

Opvallen op Instagram

Instagram is volop in ontwikkeling. Ooit werd de app voor fotobewerking ontwikkelt, maar tegenwoordig heeft het platform veel meer een sociaal karakter. Mensen kunnen door middel van Instagram in contact met elkaar komen en elkaar volgen. Ook kunnen zij elkaar taggen en via een DM (Direct Mail) contact met elkaar opnemen.

Naast de gewone tijdlijn met foto’s heeft Instagram ook andere functies ontwikkelt, zoals Stories en Reels. Bewegende beelden zorgen ervoor dat de bezoekers langer geboeid blijven en langer op de app aanwezig zijn. En het werkt, tenminste, dat verraadt onze schermtijd.

Maar hoe val je nu op tussen al die filmpjes van anderen? Humor is de sleutel! Er zijn natuurlijk heel veel strategische acties die je in kunt zetten om zichtbaar te zijn, maar humor is één van de makkelijkste manieren om op te vallen. En dit kun je nu heel eenvoudig doen, door je eigen unieke GIFjes in jouw Stories te gebruiken..

Workshop bijAnne

Wat is een GIFje?

Een GIF is een korte animatie met vaak een komische boodschap. De animatie wordt automatisch in een herhalende lus afgespeeld en bestaat alleen uit beeld, geen geluid. De afkorting GIF staat voor: Graphics Interchange Format.

Waar kan ik GIFjes voor gebruiken?

GIF’s kun je op veel manieren gebruiken. Zoals gezegd kun je ze voor jouw Instagram Stories gebruiken, maar ook via WhatsApp en Twitter kun je GIF’s verspreiden. En misschien heb je wel eens een “Tikkie” via de app verstuurd? Ook “Tikkie” maakt gebruik van een komische GIF. Ze vallen daarmee extra op, slim gedaan!

Waar kan ik GIF afbeeldingen vinden?

Je kunt heel veel bestaande GIF’s via de Giphy bank vinden. Als je actief bent op social media maak je automatisch gebruik van deze GIF’s. Je vindt deze vaak via een zoekfunctie in de betreffende app. Je kunt zoeken op een bepaald onderwerp of op de naam van een maker van de GIF.

Hoe maak ik een GIFje?

Het is natuurlijk nog leuker om je eigen GIF’s te gebruiken. In de workshop “Maak je eigen GIF’s voor Instagram” ga jij je eigen GIF’s maken. De workshop wordt gegeven door Annemarie van der Grijn van bijAnne en zij helpt je om stap voor stap een GIF te maken en up te loaden voor Instagram.

Voor het maken van een GIF heb je de volgende materialen nodig:

  • green screen, geen probleem, deze neemt Annemarie mee;
  • een smartphone en laptop;
  • een kabeltje om een filmpje van je smartphone naar je laptop te transporteren;
  • en een Instagram account.

Workshop GIFjes maken in IJsselstein

Kom jij naar de workshop? Denk dan alvast na over de GIFjes die je wil maken. Doe je een “Swipe up” of ga je ergens naar wijzen? Trek iets leuks aan (geen groen i.v.m. green screen), zit je haar goed? Misschien wil je props meenemen? Annemarie gaat je natuurlijk helpen en heeft tips voor je. De workshop is laagdrempelig en voor iedereen haalbaar.

Na deze workshop:

  • heb jij je eigen GIF’s;
  • kun je deze GIF’s meteen gebruiken op Instagram;
  • weet je hoe je zelf een GIF kunt maken;
  • verras je jouw volgers met deze unieke GIF’s;
  • en val je extra op met jouw komische GIF’s.

Bovendien levert het je een gezellige avond op met leuke collega’s uit jouw omgeving.

Agenda

Op dit moment is er geen datum gepland, maar als je zelf een groepje kunt samenstellen, ben je van harte welkom. Er is ruimte voor maximaal 6 personen en de kosten voor de workshop zijn €49,95 p.p. exclusief BTW.

Stuur een mail naar info@opburo.nl.

Hartelijke groetjes,

Annemarie (bijAnne) en Annemiek (Op Buro)

Annemarie van der Grijn, bijAnne

Annemarie van der Grijn, bijAnne

Drukwerkconsultant en fotograaf

Annemarie is drukwerkconsultant en fotograaf. Zij helpt ondernemers met het creëren van hun beeldbank en denkt graag mee over social media branding.

Met haar workshop “Maak je eigen GIF’s voor Instagram” helpt zij ondernemers hun eigen GIFjes te maken om extra op te vallen op Instagram.

Zie haar portfolio op Instagram.

Met wie wil je deze blog delen?

Pin It on Pinterest

Neem contact op!