Een overzicht van flexwerkplekken in IJsselstein

Landde jij voor corona ook wel eens met je laptop in de IJsselsteinse horeca? Een koffiebar of restaurant was de perfecte werkplek voor de freelancer of zzp’er, maar door de anderhalvemeterregel zijn de tafeltjes in de horeca schaars geworden. Voor de horecaondernemer was de flexwerker een ideale gast tijdens de daluren, maar inmiddels voelt het voor de bezoeker bezwaarlijk om een tafeltje langer dan nodig bezet te houden. Daarom is het voor de flexwerker prettiger om uit te wijken naar een werkplek die hiervoor bedoeld is: de flexwerkplek. Wist je dat IJsselstein fijne flexwerklocaties heeft? Wij maakten een overzicht van flexwerkplekken in IJsselstein.

Wat is een flexwerkplek?

Een flexwerkplek is een locatie waar je als freelancer of zzp’er terecht kunt om, jawel, te werken. Je hebt een eigen plekje waar je met je laptop kunt zitten, er is ten minste goede Wi-Fi en een stopcontact om jouw laptop op aan te sluiten. Ook is er natuurlijk koffie en thee.

Op sommige flexwerklocaties zit je met meerdere flexwerkers in één ruimte, op andere locaties kun je gebruik maken van een eigen kantoor. Een flexwerkplek is voor de freelancer of zzp’er een ideale manier om aan de thuiswerkplek te ontsnappen en in contact te komen met collega’s.

Op een flexwerkplek is er tenmiste goede WiFi, een stopcontact en koffie of thee.

Wat kost een flexwerkplek?

De prijs van een flexwerkplek kan nog wel eens variëren in opbouw. Aan het einde van de dag komt de totaalprijs vaak op hetzelfde neer. Soms kun je per uur of per dag(deel) voor je werkplek betalen. Op dit soort locaties kun je gerust je eigen bammetjes meenemen en zijn er (voordelige) voorzieningen voor koffie en thee. Andere locaties bieden gratis werkplekken aan, maar dan is een consumptie verplicht en wordt er verwacht dat je een lekkere lunch besteld.

Denk ook aan overige kosten, bijvoorbeeld voor parkeren. Bij sommige flexwerklocaties kun je gratis parkeren, maar bij een flexwerkplek in een binnenstad kun je vaak niet anders dan betaald parkeren. Tenzij je natuurlijk lopend of op de fiets komt.

Aan het einde van de dag komt de totaalprijs van een flexwerkplek vaak op hetzelfde neer. Denk aan extra kosten voor drankjes, lunch of parkeren.

Wat zijn de voordelen van een flexwerkplek?

Een flexwerkplek heeft veel voordelen voor een freelancer of zzp’er. Behalve dat het de ideale manier is om aan de thuiswerkplek te ontsnappen, is het ook de ideale manier om met collega’s in contact te komen. Op een flexwerkplek kom je gelijkgestemden tegen, mensen waarmee je kunt sparren of perikelen kunt delen. Je bouwt een netwerk van collega’s op en dat kan in de toekomst nog wel eens positief uitpakken. Bovendien word je op een flexwerkplek niet afgeleid door huishoudelijke klusjes of je kinderen. Je kunt je even helemaal focussen op je werk en op jezelf.

Focus en netwerken zijn de voordelen van het werken op een flexwerkplek

Waar kun je een flexwerkplek huren in IJsselstein?

Er zijn in IJsselstein leuke flexwerkplekken te huur. Sommige flexwerkplekken zijn specifiek opgericht als flexwerkplek, andere flexwerkplekken zijn ontstaan, doordat een gebouw een andere invulling kreeg door leegstand of door bijvoorbeeld de komst van corona. Wij zetten de locatie waar jij rustig kunt flexwerken hieronder voor je op een rijtje.

Flexwerken in het NOZEMA gebouw

Aan de Biezendijk in Lopikerkapel (tussen Lopik en IJsselstein) vind je flexwerkplekken in het unieke NOZEMA gebouw. NOZEMA staat voor Nederlandse Omroep Zonder Zender Maatschappij en het gebouw werd vroeger dan ook gebruikt als zendstation voor omroeporganisaties. Het Zendstation is vlak voor de 2e wereldoorlog in 1935 gebouwd en heeft sindsdien een rijke geschiedenis. De architectuur, de ruimte, het licht en de verhalen uit de geschiedenis maken dit rijksmonument en het terrein er omheen een unieke locatie.

Sinds 2009 staat het gebouw leeg en in 2019 is het gebouw door de huidige eigenaren opnieuw in gebruik genomen. Tot de herontwikkeling van het gebouw en het terrein biedt de locatie ruimte voor vergaderingen en bijeenkomsten. Ook zijn er, sinds het uitbreken van corona, flexwerkplekken gemaakt voor de thuiswerkers die willen ontsnappen aan de thuiswerkplek.

Specificaties flexwerkplek NOZEMA gebouw

Soort: privékantoor
Prijs: €15,- per dag inclusief BTW
Faciliteiten: bureau met bureaustoel, WiFi, koffie/thee en parkeergelegenheid voor de deur
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30 uur – 17.00 uur
Overig: vooraf reserveren

Flexwerken bij By Gastro

Op het industrieterrein van IJsselstein vind je flexwerkplekken op de gastvrije ontmoetingsplek By Gastro. By Gastro is een locatie waar ondernemers elkaar kunnen ontmoeten, een zakelijk bijeenkomst kunnen houden of zich willen laten inspireren door middel van creatieve workshops. De locatie biedt ruimte voor meerdere werkplekken, privéwerkplekken en twee vergaderzalen.

Specificaties flexwerkplek By Gastro

Soort: gedeelde werkplek
Prijs: gratis, consumptie is verplicht, eigen consumpties niet toegestaan
Faciliteiten: stoel aan tafel, WiFi, catering en parkeergelegenheid voor de deur
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur – 18.00 uur
Overig: vooraf reserveren niet nodig, maar wel gewenst

Flexwerken bij Op Buro

In de historische binnenstad van IJsselstein vind je de flexwerkplekken van Op Buro. Op Buro is een creatieve ruimte midden in het centrum van IJsselstein. De locatie biedt ruimte voor 4 vaste of flexibele werkplekken waar freelancers elkaar kunnen ontmoeten. De omgeving van de binnenstad van IJsselstein zorgt voor een dynamische sfeer. In de pauze loop je even een rondje door de binnenstad of haal je een broodje om de hoek. Lees meer: over ons.

Specificaties flexwerkplek Op Buro

Soort: gedeelde werkplek
Prijs: €23,- per dag exclusief BTW
Faciliteiten: bureau met bureaustoel, WiFi, koffie/thee tegen vrijwillige vergoeding
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur – 17.00 uur
Overig: vooraf reserveren

Waar kun je veilig en rustig flexwerken in IJsselstein?

Op alle flexwerkplekken zijn maatregelen tegen corona genomen. De werkplekken op de locaties zijn ruim van opzet en er wordt gelet op een maximaal aantal personen. Verder zijn er vaak protocollen waardoor een veilig verblijf mogelijk is. Bekijk en vergelijk de websites van de aanbieders en kies wat het beste bij jou past.

Overzicht flexwerkplekken in IJsselstein aanvullen

Ken jij nog een locatie in IJsselstein waar je kunt flexwerken? Laat het in een reactie hieronder weten, want dan vullen wij ons rijtje graag aan.

Ontvang 50% korting op een flexwerkdag

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een uitnodiging voor jouw eerste flexwerkdag Op Buro.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag!