En toen was daar corona

Een virus dat de wereld compleet veranderde. Na de beruchte speech van de minister president werd ik de volgende ochtend wakker en dacht ik: ‘het leven zal nooit meer hetzelfde zijn’.

Er was onzekerheid all over, want wat stond ons te wachten? Gezond blijven was op dat moment het belangrijkste. Toch waren er ook andere zorgen. In november sloot ik namelijk een huurcontract af voor een leuk kantoor in IJsselstein. Het kantoor werd Op Buro (een creatieve werkplek voor zzp-ers) en al snel had ik twee leuke kantoorgenoten, oftewel burogenoten. Hoe moest ik hiermee omgaan nu thuiswerken werd geadviseerd?

Coronaproof

Zonder twijfel schortte ik de huur voor mijn burogenoten op en vroeg ik hen thuis te blijven. Later gingen we om en om werken en zo gingen er weken voorbij… Naarmate de regels werden versoepeld, durfden we weer samen Op Buro te komen, maar wel op 1,5 meter. Ik verbouwde het kantoor, zette de bureaus verder uit elkaar en maakte afspraken over de schoonmaak. Zo konden we voorlopig door.

Veilig werken Op Buro

Naast de onzekerheid van het coronavirus ontstond er nog een dilemma. Ga ik door met Op Buro of zeg ik mijn huurcontract op? Het mag duidelijk zijn: ik ga door! Sterker nog, inmiddels is de website ‘Op Buro’ live en ben ik een campagne gestart om nieuwe burogenoten erbij te vinden. Ondanks de tegenslagen van het afgelopen jaar en de onzekerheid van de toekomst wil ik Op Buro een kans te geven.

Opgeven of doorgaan… Vooraf weet je nooit waar je goed aan doet. Ik vind beide keuzes dappere keuzes. Ooit liep ik stage in Frankrijk en had ik het daar niet naar mijn zin. Toch gaf ik niet op en rondde mijn stage met succes af. In 2008 (lees begin crisis) werd ik eigenaresse van een super leuke winkel in Culemborg. Na jaren ploeteren, gaf ik uiteindelijk op. Ik was een illusie armer, maar een ervaring rijker.

De toekomst zal het uitwijzen, maar dit is voor mij niet het moment om te stoppen. Ik heb juist zin om aan de slag te gaan. Wish me luck!

Liefs,
Annemiek

Wie wil jij over Op Buro vertellen?
Deel dit verhaal!

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag!